Skog och mat

Datum: 21 mars, 2025
Tid: 14:00 - 16:00
Plats: Webbinarie

Delta i ett globalt hybrid-evenemang arrangerat av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) för att utforska sambandet mellan skogar och livsmedel. Talare från hela världen kommer att lyfta fram skogsbaserade vilda livsmedel och diskutera hur skogar bidrar till livsmedelstrygghet, nutrition och försörjning.

FAO firar även sitt 80-årsjubileum och kommer att uppmärksamma detta genom att visa upp åtgärder och bästa praxis för en hållbar, inkluderande och motståndskraftig livsmedelsframtid.

Tolkning på sex språk

Urval ur programmet:
  • Godfrey Magwenzi, biträdande generaldirektör, FAO,
    🔹 Global översikt över skogar och livsmedelstrygghet och nutrition
  • Sooyeon Laura Jin, skogsexpert, FAO:s skogsavdelning,
    🔹 Varför är vilda livsmedel från skogen viktiga?
  • Robert Nasi, generaldirektör, CIFOR och vetenskapschef, CIFOR-ICRAF,
    🔹 Landspecifika perspektiv: vikten och mångfalden av skogslivsmedel