Workshop – Växter vid skogens glömda boplatser

Datum: 10 september, 2021
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: I södra Skåne, fler detaljer kommer efter anmälan. Kostnadsfritt

Regionmuseet arrangerar, med hjälp av EU-medel, några workshops i höst på temat skog.

Nästan alla ytor i Skåne är påverkade av människan och i våra spår följer många arter. Det här är en workshop som riktar sig till dig som äger eller förvaltar skog i Skåne och som vill veta mer om växter som är lite udda i skogen, det så kallade gröna kulturarvet. Det gäller framför allt perenner, buskar och speciella träd som har planterats eller använts i hushållningen vid gårdar och torp. Tillsammans ger vi oss ut i skogen för att leta upp och titta på olika växter vid några glömda boplatser. Hur bidrar de till att öka antalet arter i skogen och vad krävs för att de ska kunna finnas kvar?

Workshopen genomförs under en heldag utomhus i södra Skåne den 10 september kl. 9.30-16.30 Dagen är kostnadsfri och dessutom ingår lunch och fika ingår till alla anmälda deltagare.

Aktiviteten arrangeras på ett sätt så att det är möjligt att hålla avstånd till varandra. Om pandemisituationen vid detta datum innebär att det inte är lämpligt att träffas i större antal kommer kursdeltagarna sannolikt att erbjudas en digital träff via mötesprogrammet Zoom.

Välkommen med din anmälan via Jordbruksverkets kurskatalog: https://utbildning.jordbruksverket.se/totara/catalog/index.php

Kontakt: Åsa Jakobsson, asa.jakobsson@regionmuseet.se, 0707- 84 19 22

Logotyp Regionmuseet Skåne och EU