Kurs – Se skogens värden – igår, idag och imorgon

Datum: 17 september, 2021
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: I Hässleholms kommun, fler detaljer kommer efter anmälan. Kostnadsfritt

Är du skogsägare och nyfiken på de spår som människor i olika tider har lämnat efter sig i skogen? Välkommen till en kurs med fokus på skogens värden i september månad!

Regionmuseet i Skåne arrangerar, med hjälp av EU-medel, kurser och workshop under hösten med tema skog.

Vi träffas en heldag utomhus i en intressant skogsmark i Hässleholms kommun för att titta på vanliga forn- och kulturlämningar i skogen och på kulturväxter som hör samman med lämningarna. Med kunskap om skogens kulturhistoriska värden har du god koll på den hänsyn som krävs vid skogsbruk. Aktiviteten genomförs inom ramarna för Landsbygdsprogrammet och Regionmuseet Skåne är arrangör. En representant från Skogsstyrelsen deltar. 

Kursen genomförs om rådande restriktioner för pandemisituationen tillåter det. Att träffas utomhus innebär en minde risk för smittspridning av virus. Vi håller alla avstånd till varandra, använder handdesinfektion och handskar vid mathantering samt stannar hemma vid symtom på sjukdom vilket gör kursen så säker som möjligt.

När? Den 17 september kl. 9.30-16.30

Hur? För skogsägare

Kostnadsfritt – Lunch och fika ingår.

Välkommen med din kursanmälan via Jordbruksverkets kurskatalog: https://utbildning.jordbruksverket.se/totara/catalog/index.php

Kontakt: Åsa Jakobsson, asa.jakobsson@regionmuseet.se, 0707- 84 19 22

Logotyp Regionmuseet Skåne och EU